Відновлення економіки США буде повільним, потреба в підтримці залишається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення економіки США буде повільним, потреба в підтримці залишається

Казна та Політика
286
На економіку США чекає "дуже повільне відновлення", через що потреба у збереженні стимулюючої кредитно-грошової політики зберігається, вважає голова Федерального резервного банку (ФРБ) Бостона Ерік Розенгрен, думку якого наводить агентство Bloomberg.
Глава ФРБ вважає, що в другому півріччі темпи зростання економіки США прискоряться до 3-3,5% з приблизно 2% у січні-червні.
"Хоча це й означає покращення в порівнянні з першим півріччям, це все ще дуже невеликі темпи, враховуючи втрати економіки під час кризи, і це повільніше, ніж я очікував на початку року, - йдеться в заяві Е. Розенгрен. - Беручи до уваги заходи бюджетної консолідації, що робляться як усередині країни, так і за її межами, дуже важливо, на мою думку, продовжувати достатньою мірою стимулюючу кредитно-грошову політику, щоб умови на ринку праці могли покращитися".
Економісти та експерти, в тому числі в уряді, почали переглядати прогнози після того, як минулої п'ятниці з'явився звіт Мінпраці США, згідно з яким кількість робочих місць в економіці країни в червні зросла лише на 18 тис., що виявилося гірше за найбільш песимістичний прогноз аналітиків Bloomberg, а безробіття зросло до 9,2% - максимального рівня з початку року.
"Хоча ми і отримуємо деякі позитивні сигнали, наприклад, дані про зростання витрат на обладнання, а також збільшення обсягів експорту, п'ятничний звіт по ринку праці був гнітючим, - відзначив Е. Розенгрен. - Чистий приріст нових робочих місць в останні два місяці був дуже слабким".
За словами глави ФРБ, не цілком коректно говорити про уповільнення темпів зростання економіки на початку поточного року, саме як про уповільнення, оскільки такий підхід припускає, що "колись стрімке зростання було ненадовго перерване якимись подіями, що мають тимчасовий характер". "Єдиним кварталом, коли ми спостерігали значне зростання, поки що був тільки той, на який припав святковий сезон наприкінці минулого року, - зазначив Е. Розенгрен. - Тому я б скоріше описав останні два роки як в цілому слабке відновлення, перерване періодом більш помітного зростання".
Темпи зростання ВВП США в першому кварталі поточного року сповільнилися до 1,9% з 3,1% в останні три місяці 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас