Євродепутат звернувся до Печерського суду з готовністю взяти на поруки Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євродепутат звернувся до Печерського суду з готовністю взяти на поруки Луценка

Кримінал
458
Депутат Європейського парламенту, польський політик Марек Сівець звернувся з листом до Печерського районного суду Києва, в якому дає особисте поручительство екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценко. Про це повідомили у "Народній самообороні".
У своєму листі євродепутат звертається до Високому суду в Україні з проханням переглянути рішення про затримання Юрія Луценка "Переконаний, що арешт є винятковою мірою запобіжного заходу, яка повинна застосовуватися до підозрюваного виключно у разі реальної загрози. Представляється, за Юрій Луценкові, чий стан здоров'я залишає бажати кращого, можна було б вибрати більш м'яку міру запобіжного заходу", - цитує Сівця "Народна самооборона".
"Європейський Суд з прав людини у своїх неодноразових рішеннях з відповідного питання (Ягчі і Сархін проти Туреччини, 1995; Шиссера проти Швейцарії, 1979; Ірландія проти Великобританії, 1978) однозначно вказує, що тривале утримання під вартою є часто порушенням прав підозрюваного", - йдеться в листі.
"При цьому хотів би підкреслити, що не має наміру втручатися у справи внутрішньо національної юрисдикції, проте не можу не висловити свою стурбованість ситуацією навколо справи Юрія Луценка і тому надаю особисте поручительство за Юрія Луценка у випадку, якщо суд визнає можливим задовольнити моє звернення щодо обрання іншого запобіжного заходу стосовно підозрюваного", - відзначає Сівець у своєму зверненні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас