Закон про земельний кадастр вирішує низку наболілих проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про земельний кадастр вирішує низку наболілих проблем

Аграрний ринок
929
Закон України "Про земельний кадастр" вирішує низку наболілих проблем агропромислового комплексу. Про це сказав перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий на прес-конференції в Клубі Кабінету Міністрів, повідомляє прес-служба Кабміну.
Він зазначив, що прийняття закону про земельний кадастр свідчить про те, що уряд і Міністерство аграрної політики і продовольства послідовно виконують свої обіцянки щодо проведення земельної реформи. "Закон принциповий, оскільки він відповідає на багато проблемних питань, що накопичилися в галузі. Він має соціальне, юридичне та економічне значення", - заявив чиновник.
За словами Миколи Безуглого, закон містить принципово нові положення. Перш за все, це спрощена процедура реєстрації земельної ділянки власником. Передбачено, що аналіз документів має робитися виключно районними або міськими територіальними органами. При цьому закон визначає, що земельна ділянка в земельному кадастрі має бути зареєстрована протягом 14 робочих днів з моменту подачі всіх необхідних документів. "Сама реєстрація максимально спрощена, і вона, за великим рахунком, зводиться до присвоєння земельній ділянці кадастрового номера", - підкреслив він.
Микола Безуглий додав, що перелік цих документів чітко прописаний, і ніхто з чиновників на місцях не може вимагати додаткових документів.
Також передбачено відмову від державних актів на паперових носіях як основний документ, який буде засвідчувати право приватної власності. Зате будуть використовуватися електронні носії.
У той же час закон також носить кілька важливих соціальних аспектів. Зокрема, передбачена обов'язковість відображення відомостей державного земельного кадастру, зокрема, у мережі Інтернет, і вільний доступ до нього за винятком конфіденційних відомостей.
Перший заступник міністра зазначив, що вже з осені законотворча робота з питань земельної реформи в парламенті триватиме: "Це, зокрема, стосується законів про ринок земель та про відповідальність".
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас