ЗМІ: Вертолітний майданчик для Януковича планують здати в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Вертолітний майданчик для Януковича планують здати в листопаді

Казна та Політика
437
Вертолітний майданчик, який будується неподалік від Верховної Ради для президента України Віктора Януковича, вже на фініші.
Будівельники завершили основну частину робіт - вигнали коробку, залили площадку. Залишилось облаштувати поверхи під ним, пише газета Сегодня.
Крім того, будівельники приступили до зведення естакади, яка з'єднає вертодром з вулицею Грушевського.
Глава компанії "Основа-Солсіф", яка будує вертодром, Юрій Карпенко повідомив, що об'єкт планують здати в кінці року. "Розраховуємо, що в листопаді здамо і майданчик, і міст. Хоча про точну дату говорити ще рано - як вийде. Зараз вирішуємо питання навігаційного обладнання, щоб забезпечити максимальну безпеку польотів".
За словами Карпенка, нижній поверх з трьох поверхів вертодрому, можливо, буде використовуватися для проведення прес-конференцій. "Це буде одна з найкрасивіших будівель столиці, вона ідеально впишеться в існуючий ландшафт", - сказав Карпенко.
Як розповіли виданню робітники на будівництві, виїзд з естакади на вулиці Грушевського буде біля елітного будинку № 9-а на околиці Маріїнського парку. За словами бригадира Максима Тарасовича, естакада "ляже" на спеціальні опори з заліза і бетону, які вони зараз зводять, тобто нова міні-траса пройде над Парковою дорогою столиці. Робітники, до речі, вважають, що до листопада навряд чи встигнуть: "Все-таки схиляємося до думки, що повністю здамо об'єкт - і майданчик, і міст - ближче до Євро, хоча можемо встигнути і до кінця року".
Нагадаємо, майданчик почали будувати восени минулого року. Передбачається, що на нього буде приземлятися вертоліт президента, якщо глава держави вирішить літати на роботу по повітрю, щоб не створювати в місті пробки. Будівельники також не відкидають, що на нього буде приземлятися авіатехніка, яка буде забезпечувати безпеку на Євро-2012.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас