Москва залишається найдорожчим містом у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва залишається найдорожчим містом у Європі

192
Столиця Анголи, Луанда, залишилася в 2011 році найдорожчим містом світу для іноземців другий рік, тоді коли Москва продовжує утримувати 4-е місце в світі і перше в Європі, свідчить чергове дослідження Mercer Human Resource Consulting
До 2010 року Москва утримувала пальму першості в цьому рейтингу кілька років поспіль. Санкт-Петербург в 2011 році посідає 29-у сходинку в порівнянні з 30-й роком раніше.
На другому місці цього року Токіо, на третьому - Нджамена (Чад), замикає п'ятірку швейцарська Женева. Змін у першій п'ятірці не відбулося.
Сингапур перемістився з 11-ої позиції на 8-у, при цьому експерти відзначають істотне збільшення вартості проживання в порівнянні з Гонконгом, який опустився з 8-ого на 9-й рядок.
Тим часом в десятку лідерів не увійшло жодне з міст США. Найдорожче місто в Північній і Південній Америці - Сан-Паулу (Бразилія) посідає лише 10-е місце в загальному заліку. Сан-Паулу і Ріо-де-Жанейро різко підскочили в рейтингу - у 2010 році Сан-Паулу посідав 21-е місце, а Ріо-де-Жанейро лише 29-е в порівнянні з 12-им рядком цього року.
"В цілому вартість проживання в містах Європи залишилася відносно стабільною, тоді коли в Африці картина більш строката, оскільки обмежена доступність житла призводить до збільшення витрат на проживання в ключових містах", - зазначив партнер Mercer Філ Стенлі, який відповідає за Азійсько-Тихоокеанський регіон.
Лондон залишився на 18-му місці, Париж опустився відразу на 10 позицій - з 17-го до 27-го місця. Нью-Йорк як і раніше є найдорожчим містом США, але його позиція в загальному списку тепер 32-а в порівнянні з 27-м місцем минулого року.
Найдешевшим містом для іноземців Mercer вважає Карачі (Пакистан), де видатки будуть втричі нижчими, ніж в Луанді.
При оцінці дорожнечі проживання в 214 найбільших містах світу Mercer враховує близько 200 різних параметрів. Переміщення міст вгору або вниз за списком визначається в першу чергу динамікою курсу нацвалюти до долара США за попередні 12 місяців і динамікою цін за цей же період в порівнянні з Нью-Йорком, дані з якого взяті за базу. Дані останнього звіту належать до березня 2011 року.
Передбачається, що дані Mercer будуть враховувати транснаціональні компанії при виборі місць максимальної концентрації робочої сили і розрахунку компенсації для іноземних фахівців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас