Профспілки хочуть, щоб Янукович заветував пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки хочуть, щоб Янукович заветував пенсійну реформу

Казна та Політика
756
НФПУ вимагає у Президента як гаранта Конституції накласти вето на проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи". Про це йдеться у зверненні Національного форуму профспілок України до Президента України, підписаним його головою Мирославом Якибчуком, повідомили УНН в прес-службі ПФУ.
"Положення про так звану Пенсійної реформи порушує не тільки юридичні, але й моральні норми українського суспільства", - зазначено у зверненні.
"Проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" прямо порушує ст. 22 Конституції, яка забороняє звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів. Так звана Пенсійна реформа звужує права і свободи понад 14 мільйонів працівників, які регулярно платять внески до Пенсійного та інших фондів і більш ніж 5-ти мільйонів, які не регулярно платять внески в ці ж фонди. Таким чином, Пенсійна реформа прямо порушує права понад 20-мільйонів громадян України", - йдеться в заяві.
Крім того, як зазначають у профспілках, проголосовані ВР зміни до пенсійного законодавства порушують моральні норми суспільства, оскільки 14 тисяч VIP-пенсіонерів і надалі отримуватимуть високі незароблені пенсії, які будуть виплачуватися за рахунок не ними сплачених пенсійних внесків.
Нагадаємо, що о пів на другу ночі на табло Верховної Ради висвітилася цифра - 248 "за". Урядовий проект пенсійної реформи прийнятий у другому читанні та в цілому.
Документ був підтриманий частиною силами фракції Партії регіонів. Додали голосів також члени фракції НУНС, позафракційники, група "Реформи заради майбутнього" і Народна партія. Не брали участі в голосуванні фракція БЮТ-"Батьківщина" і комуністи.
Скандальну реформу парламент розглядав вісім з половиною годин. З більш ніж тисячі запропонованих поправок майже всі були відхилені.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас