Найпотужнішу в Україні вітроелектростанцію відкрили в Донецькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпотужнішу в Україні вітроелектростанцію відкрили в Донецькій області

Енергетика
1166
У Донецькій області в с.Безіменному відкритий вітрової парк "Новоазовський". Десять турбін парку здатні забезпечити світлом весь Новоазовський район регіону з населенням майже 40 тисяч осіб. Про це повідомили в прес-службі Донецької ОДА.
За інформацією прес-служби, один вітроагрегат дає енергії більше, ніж весь вітрової парк старої конструкції. Вартість вітрової електростанції становить майже два мільярди гривень. У перспективі, за два роки в новазовському степу мають запрацювати 43 агрегати загальною потужністю 107 мегават. Вони будуть давати енергії більше, ніж споживає 4 прилеглі райони області: Тельманівський, Новоазовський, Першотравневий і Володарський. Тобто 2,5 такі вітропарки закриють потребу такого потужного споживача як Маріуполь. Проте, це ніяк не вплине на тарифи на електроенергію для місцевих жителів.
Нагадаємо, Донецький регіон - ідеальне місце для встановлення вітряків, що виробляють електроенергію. Наприклад, середня швидкість вітру в степу Новоазовського району сягає 12 метрів на секунду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас