Експерт: Літр бензину в Росії має коштувати в два рази менше в порівнянні з нинішніми цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Літр бензину в Росії має коштувати в два рази менше в порівнянні з нинішніми цінами

Енергетика
837
Літр бензину в Росії має коштувати 15 рублів (бл. 50 центів, - ред.) - в два рази менше в порівнянні з нинішніми цінами на заправках.
Про це заявив президент Союзу нафтогазопромисловців Росії (СНП) Геннадій Шмаль в листі, направленому прем'єр-міністру Росії Володимиру Путіну.
Під посланням також підписалися президент Російського союзу хіміків Віктор Іванов і гендиректор Асоціації нафтопереробників і Нафтохіміком Віктор Рябов. На думку авторів листа, вартість в 15 рублів за літр бензину була б "справедливою".
За словами Шмаля, середня російська родина з чотирьох осіб витрачає на бензин, в середньому, 10 відсотків від доходів, тоді як у західних країнах цей показник становить всього 1-2 відсотки. При цьому пальне на вітчизняних заправках дорожче, ніж в нафтовидобувних державах - США, Венесуелі, Кувейті. Президент СНП запропонував змінити підхід до ціноутворення для паливної індустрії і "відштовхуватися від ціни кілограма хліба". "Якщо ми говоримо, що сьогодні булка коштує 20 рублів, то бензин не може коштувати дорожче", - зазначив Шмаль.
В даний час заводська ціна пального становить 10 рублів. На думку Шмаля, висока вартість бензину пояснюється застарілістю і низьким рівнем ефективності нафтопереробних заводів у Росії. Так, на підприємствах США вихід світлих продуктів (бензин, солярка, гас) становить 75-80 відсотків, а в Росії - всього 50 відсотків. Американці отримують з тонни нафти 420 літрів бензину, а росіяни - тільки 140 літрів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас