Банки мають право купувати валюту на міжбанківському ринку за рахунок коштів клієнтів для сплати комісійних банкам-кореспондентам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки мають право купувати валюту на міжбанківському ринку за рахунок коштів клієнтів для сплати комісійних банкам-кореспондентам

15
Нацiональний банк України розглянув звернення Київського Банкiвського Союзу стосовно надання роз'яснення щодо можливостi купiвлi уповноваженими банками на мiжбанкiвському валютному ринку за дорученням i за рахунок клiєнтiв iноземної валюти для перерахування її банкам-кореспондентам як комiсiйної винагороди, i пiдтримав позицiю КБС щодо зазначеного питання.
Зокрема, НБУ у своєму листi зазначає, що, виходячи з положень пунктiв 2.1 та 2.26 Правил здiйснення операцiй на мiжбанкiвському валютному ринку України (затверджених постановою Правлiння НБУ вiд 18.03.99 № 127), на сьогоднi уповноваженi банки можуть здiйснювати купiвлю iноземної валюти на мiжбанкiвському валютному ринку за рахунок коштiв клiєнтiв для сплати комiсiйної винагороди банку-кореспонденту за користування його послугами. При цьому розмiр такої винагороди має вiдповiдати загальноприйнятим у мiжнароднiй практицi нормам.
СПРАВКА:
Київський Банківский Союз було засновано в 1994 році. На даний час до складу КБС входять 58 фінансово-кредитних установ із різних регіонів України. З моменту обрання Президентом Київського Банківського Союзу (грудень 2001 р.) народного депутата України Леоніда Черновецького, до складу КБС увійшли 32 фінансово-кредитні установи. Лише за останні пів року КБС з метою захисту прав і законних інтересів банківських установ ініціював розгляд в законодавчих, виконавчих та судових органах влади України більше 30 актуальних для учасників фінансового ринку питань. Київський Банківський Союз також приймає активну участь в розробці законопроектів, що справляють вплив на діяльність банківської системи України.
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас