Стали відомі подробиці затримання Романа Ландика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі подробиці затримання Романа Ландика

Кримінал
4512
Джерела в Міністерстві внутрішніх справ України розповіли подробиці затримання депутата Луганської міськради, сина нардепа-регіонала Володимира Лaндіка Романа, який побив дівчину в луганському ресторані.
Так, за словами начальника відділу зв'язків з громадськістю МВС України в Луганській області Тетяни Погукай, Роман Лaндік разом зі своєю дружиною нелегально перетнув державний кордон на чужому автомобілі, машина належить родичам.
За даними джерела, близького до УВС Луганської області, Лaндік був затриманий 8 липня поліцією Краснодара в одному з ресторанів міста. "Наразі він перебуває в краснодарському СІЗО. Вирішується питання про екстрадицію", - повідомила Погукай.
Відповідно до джерела, затримання було зроблене в дуже стислі терміни, оскільки його підставою стало звернення глави МВС України Анатолія Могильова до свого російського колеги Рашиду Нургалієва. Відповідно до статті 453 Кримінально-процесуального кодексу України готуються матеріали до Генеральної прокуратури України з метою екстрадиції Лaндіка в Україну. Термін екстрадицію злочинців з Росії в Україну становить від 3 до 6 місяців.
У МВС переконані, що незалежно від того, як буде вести себе постраждала, обвинувального вироку Роману Лaндіку не уникнути. "У суді дівчина може сказати, що не наполягає, щоб обвинуваченого притягли до відповідальності, але на рішення суду це не вплине. Кваліфікуючі ознаки цього злочину полягають не тільки в побитті, а й у порушенні громадського порядку, прояві цинізму, неповаги до суспільства", - стверджує джерело в міліції.
Нагадаємо, депутат Луганської міської ради Роман Лaндік під час відпочинку в ресторані побив дівчину. Подія зафіксована на відео, ролик опубліковано в інтернеті. Постраждала 20-річна дівчина зараз перебуває в неврологічному відділенні однієї з луганських лікарень. У неї струс мозку і тілесні ушкодження. 7 липня прокуратурою Луганської області порушено кримінальну справу стосовно Лaндіка за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас