Потужний вибух на Кіпрі убив 12 людей і знеструмив країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потужний вибух на Кіпрі убив 12 людей і знеструмив країну

Енергетика
1237
Дванадцять людей загинули, ще 62 постраждали в понеділок при вибухах на військово-морській базі неподалік від Лімасола, заявив офіційний представник уряду Кіпру Стефанос Стефану.
З постраждалих двоє перебувають в критичному стані, уточнив представник кіпрського уряду на брифінгу, який транслювали кіпрські телеканали, передає РІА-Новини.
Він також підтвердив, що глава Міноборони Кіпру Костас Папакостасом та начальник Національної гвардії генерал-лейтенант Петрос Цалкідіс пішли у відставку.
Серйозний збиток нанесений військовій базі, а також найбільшій електростанції Кіпру, що розташована по сусідству. Внаслідок цього в багатьох районах острова спостерігаються перебої з електрикою. Влада також закликала громадян не витрачати без потреби воду, оскільки через брак електроенергії зупинилися станції опріснення морської води.
За словами представника кіпрського уряду, точні причини вибухів встановлюються.
"Версія диверсії на початковому етапі розслідування виключається", - уточнив Стефану.
Рано вранці в понеділок на військово-морській базі в ході гасіння загоряння здетонували боєприпаси, конфісковані в 2009 році з судна "Мончегорськ", яке кіпрська влада запідозрила в незаконному провезенні вантажу військового призначення з Ірану.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас