Путін просить учених знайти "протиотруту" проти економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін просить учених знайти "протиотруту" проти економічної кризи

Казна та Політика
480
Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін закликав російських вчених-економістів взяти участь у "виробленні протиотрути" проти можливого повторення економічної кризи.
"Зараз вкрай важливо уважно вивчити причини того, що сталося у світовій економіці, сценарій, за яким розвивалася криза, і виробити протиотруту, здатну запобігти можливому повторенню подій", - сказав він на зустрічі з економістами Російської академії наук в Москві.
Путін додав, що сьогодні всі держави, у тому числі і Росія, виробляють свої власні моделі посткризового розвитку. Зокрема, в РФ схвалено рішення актуалізувати Концепцію соціально-економічного розвитку країни до 2020 року. За словами прем'єра, протягом 2011 року експерти повинні підготувати конкретні пропозиції в рамках коригування цього документа, які повинні сприяти досягненню ключових цілей з модернізації економіки, підвищення ефективності соціальної сфери, системи держуправління та бюджетних витрат.
"Ваше бачення має особливу значущість, ви займаєтеся фундаментальними дослідженнями, і у вас є можливість, що називається, заглянути за горизонт, прорахувати практично всі варіанти розвитку подій", - звернувся глава уряду до економістів РАН, підкресливши, що в роботу з актуалізації концепції має бути залучено якомога більше фахівців.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас