Проти Басса і Кільчицької можуть порушити кримінальні справи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти Басса і Кільчицької можуть порушити кримінальні справи

1035
Найближчим часом правоохоронці планують порушити відразу кілька кримінальних справ проти соратників київського міського голови Леоніда Черновецького.
Про це з посиланням на власні джерела пише газета Сегодня.
За словами джерел, серед підозрюваних можуть бути перший заступник голови КМДА Денис Басс, екс-заступники Ірена Кільчицька та Олександр Луцький. "Справи відкриють проти тих, хто займався головними напрямами в місті і ставив свої підписи", - заявило джерело.
При цьому видання відзначає, що Басс славився тим, що ніколи свій автограф на документ не ставив. "Він буквально руки своїм співробітницям викручував, але ніколи нічого не підписував, страшно цього боявся. А якщо вже був потрібен його підпис, то проводив його через колективне рішення", - розповіли його підлеглі. Його "права рука" - Марина Погибко, вже перебуває в міжнародному розшуку, на неї заведено справу в СБУ. Саме на Погибко перекладав всі рішення Басс, і як тільки влада в місті змінилася, вона тут же виїхала за кордон. У разі її затримання та повернення на батьківщину вона може дати потрібні свідчення, хто їй наказував підписати той чи інший документ.
Сам Басс зараз в Україні, каже, що займається маленьким сином. В кінці червня його навіть бачили в Ялті в одному з престижних клубів. Як пише газета, він досі в Україні лише тому, що його настійно попросили не залишати межі батьківщини.
Кільчицька разом з дітьми зараз, за її словами, в Баден-Бадені. Але репресій вона не боїться. "Я ні в чому не винна, чого мені боятися", - сказала вона. Хоча її колишня підлегла, екс-начальник главку охорони здоров'я Людмила Качурова, зараз на підписці про невиїзд (її звинувачують в урізуванні зарплат медикам). Її справу Київська прокуратура вже передала до суду.
Екс-заступник мера по землі Олександр Луцький (він керував Київземом) регулярно ходить в міліцію, прокуратуру і СБУ. Про це він розповів нам сам. "Ходжу скрізь, про що запитують - сказати не можу, це таємниця. Але, мабуть, правоохоронці хочуть встановити істину, це їхня робота. Я нікуди виїжджати не збираюся, мені нема чого боятися, я нічого поганого не робив", - сказав Луцький.
Тим часом голова земельної комісії Київради Олексій Євлах вже дає свідчення, а екс-зять мера В'ячеслав Супруненко перебуваєя в міжнародному розшуку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас