Обама закликає конгресменів прийти до компромісу для вирішення бюджетних проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликає конгресменів прийти до компромісу для вирішення бюджетних проблем

Казна та Політика
193
Президент США Барак Обама. у своєму зверненні закликав представників Демократичної і Республіканської партій "принести політичні жертви" і зробити все для вирішення бюджетних проблем.
Про це повідомляє РБК з посиланням на Associated Press. "Угода щодо державного бюджету в даний час є ключовою для політичних кіл США, її суть зводиться до прийняття рішення: збільшувати ліміт державного боргу. Поточна межа запозичення, встановлена на рівні 14,3 трлн дол., закінчується 2 серпня 2011 р.", - йдеться в повідомленні.
Незважаючи на те, що наближається закінчення терміну для прийняття рішення, партії не прагнуть форсувати цей процес навіть на тлі зростання рівня безробіття, який у червні ц.р. склав 9,2%. Каменем спотикання також стало питання підвищення податків і скорочення соціальних програм. У результаті демократи, які є ініціаторами цих заходів, сподіваються скоротити бюджетний дефіцит на 4 трлн дол.
Однак республіканці стверджують, що навіть у найбільш оптимістичному випадку подібне рішення збереже тільки 2 трлн дол. і крім цього сильно вдарить по всіх верствах населення. Як вважають багато експертів, бюджетне питання в рік виборів стане одним з найголовніших викликів Обамі під час його перебування на посту Президента США. І абсолютно очевидно, що подібними діями республіканська партія має намір вплинути на підсумок майбутніх президентських виборів.
Нагадаємо, що США ще в травні 2011 р. досягли законодавчо встановленої межі держборгу в 14,3 трлн дол., і лише додаткові бюджетні доходи і низка формальних прийомів поки дозволяють федеральному уряду платити по своїх рахунках. Однак якщо конгрес не підвищить ліміт держзапозичень до 2 серпня 2011 р., Сполученим Штатам загрожує дефолт по державних облігаціях - вперше в історії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас