Наото Кан: Ліквідація наслідків ядерної кризи може зайняти десятиліття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наото Кан: Ліквідація наслідків ядерної кризи може зайняти десятиліття

Енергетика
374
Ліквідація наслідків ядерної кризи, що з'явилася в Японії після потужного стихійного лиха, може зайняти кілька десятиліть. Таку заяву сьогодні зробив прем'єр-міністр країни Наото Кан, передає РБК з посиланням на Reuters.
Виступ глави уряду на засіданні Демократичної партії Японії став першою згадкою про терміни можливої ліквідації наслідків ядерної кризи. Раніше сьогодні кабінет міністрів пообіцяв налагодити систему охолодження на аварійній атомній електростанції "Фукусіма-1", що постраждала від кризи найбільше. План був прийнятий оператором АЕС, компанією Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), яка планує відключити "Фукусіму-1" до січня 2012 р.
Крім цього, 7 липня ц.р. японська влада почала обговорювати можливість перезапуску всіх АЕС країни. На даний момент функціонують лише 19 з 54 наявних реакторів, що може призвести до нестачі електроенергії в країні. Однак ситуація ускладнюється тим, що раніше уряд несподівано оголосив про проведення стрес-тестів всіх атомних реакторів Японії. Так, губернатор префектури Сага і мер розташованого в її південній частині м. Генкай відмовилися розглядати можливість перезапуску розташованих тут реакторів АЕС оператора Kyushu Electric Power Co.
Японська влада досіне може взяти під повний контроль ситуацію на численних АЕС країни. Основні побоювання, як і раніше, викликає аварійна станція "Фукусіма-1", яка була пошкоджена внаслідок землетрусу і цунамі 11 березня 2011 р. Тоді була виведена з ладу система охолодження реакторів, що призвело до часткового розплавлення тепловиділяючих зборок і викиду радіації, який поки не зупинений.
Нагадаємо, уряд Японії оцінив збитки від землетрусу і цунамі, що сталися в березні 2011 р., в 16,9 трлн ієн (209,8 млрд дол.)
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас