Кудрін: Білорусія робить надто мало для подолання кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Білорусія робить надто мало для подолання кризи

Казна та Політика
202
Подальше надання фінансової допомоги Білорусі не матиме сенсу без проведення адекватних реформ в країні. Про це заявив журналістам в Лондоні віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. За його словами, Мінську буде "важко" отримати допомогу і від Міжнародного валютного фонду з тієї ж причини, передає Reuters.
Кудрін відзначив, що білоруський уряд робить "дуже мало" для подолання фінансової та економічної кризи і має встановити ринковий обмінний курс.
Нагадаємо, Євразійський банк розвитку (ЄАБР) в червні перерахував Білорусії перший транш фінансового кредиту з коштів Антикризового фонду ЄврАзЕС в обсязі 800 млн доларів. Наступні п'ять траншів у розмірі 440 млн кожен будуть перераховуватися протягом 2011-2013 років у міру виконання розробленої урядом програми стабілізації платіжного балансу та підвищення конкурентоспроможності економіки. Програма включає заходи зі скорочення емісійного кредитування економіки, посилення бюджетної дисципліни та поповнення міжнародних резервів до економічно безпечного рівня.
4 червня рада Антикризового фонду ЄврАзЕС схвалила виділення Білорусії фінансового кредиту в обсязі 3 млрд доларів. Надходження коштів буде здійснюватися траншами протягом трьох років. Всього у поточному році надійде 1,24 млрд. Позика надається на термін 10 років з мораторієм на погашення основного боргу три роки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас