В РФ почало діяти спецмито на імпорт карамелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В РФ почало діяти спецмито на імпорт карамелі

Аграрний ринок
152
В Росії 8 липня набрала чинності постанова уряду РФ "Про заходи щодо захисту економічних інтересів російських виробників карамелі", відповідно до якої спецмито на імпорт карамелі складе $294,1 за тонну в найближчі три роки.
Дія мита не поширюється на ввезення карамелі, виробленої в Білорусії та Казахстані, а також з країн, що користуються національною системою преференцій РФ, за винятком Китаю та Туреччини.
Антидемпінгове розслідування щодо імпорту карамелі було розпочато Мінпромторгом в березні 2010 року за заявою Асоціації підприємств кондитерської промисловості "АСКОНД". За даними міністерства, основними постачальниками карамелі в РФ є Україна, Китай, Німеччина та Польща.
До введення спецмита поставки льодяникової карамелі обкладалися митом у розмірі 20%, але не менше 0,25 євро за кг, льодяникової карамелі з какао - 20%, але не менше 0,6 євро за 1 кг.
Як вважають в Союзроссахарі, обмеження поставок карамелі з-за кордону дозволить не тільки стимулювати внутрішнє виробництво цих цукерок, а й підвищити попит на вітчизняний цукор. Це особливо важливо напередодні нового врожаю цукрових буряків і очікувань істотного зростання перехідних товарних запасів на кінець року, відзначають експерти.
За оцінкою фахівців, внутрішній попит на цукор зможе збільшитися до 120 тис. тонн для виробництва вітчизняної карамелі. У Митному союзі в цілому збільшення може скласти до 200 тис. тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас