Португальські хакери помстилися агентству Moody's за зниження рейтингу країни, зламавши його сайт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португальські хакери помстилися агентству Moody's за зниження рейтингу країни, зламавши його сайт

Енергетика
228
Сьогодні, 8 липня, група португальських хакерів атакувала і провела дефейс сайту рейтингового агентства Moody's, яке кілька днів тому знизило кредитний рейтинг Португалії.
Як повідомляє видання The Register, після дефейсу на сайті було розміщено жартівливе повідомлення про те, що Moody's з гордістю повідомляє про підвищення рейтингу Португалії до найвищого рівня А+ +.
Далі йде текст: "Тут в Moody's нам платять за те, щоб ми говорили те, чого хочуть наші $-друзі, ми могутні. Ми продаємо наші здогадки, і всі їм вірять. Такі зараз настрої. Проте у нас на сайті є деякі вразливості в системі безпеки".
Хакери також розмістили на сайті фото першого короля Португалії Афонсо Енрікеса і повідомили, що він присвоїв сайту Moody's рейтинг Z (нібито найгірший з можливих).
Підписалися зломщики так: "Щиро ваші, жителі Португалії".
Як відомо, рейтингове агентствоMoody's цього тижня знизило довгостроковий кредитний рейтинг Португалії з Baa1до Ba2 - нижче інвестиційного рівня.
Експерти агентства, обґрунтовуючи рішення про зниження рейтингу, вказали на ризик того, що Португалії, як і Греції, може знадобитися нова фінансова допомога, якщо вона не зможе повернутися на ринок запозичень. У цьому випадку приватних власників португальських облігацій можуть попросити взяти на себе частину тягаря з розстрочення боргу.
Напередодні міністр закордонних справ Греції Ставрос Ламбрідініс заявив, що дії міжнародних рейтингових агентств під час боргової кризи в єврозоні є божевіллям. На його думку, рішення Moody's по Португалії не ґрунтувалося на якійсь невдалій спробі Лісабона провести економічні реформи. Міністр заявив, що в агентстві просто припустили, що Португалії знадобиться другий пакет фінансової допомоги від ЄС і МВФ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас