Банки, що провалили стрес-тести, повинні будуть представити плани рекапіталізації до кінця вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки, що провалили стрес-тести, повинні будуть представити плани рекапіталізації до кінця вересня

Казна та Політика
329
Банки, які цього року будуть визнані недокапіталізованими за підсумками стрес-тестування Європейського союзу, повинні будуть представити плани рекапіталізації до кінця вересня, йдеться в документі Єврокомісії для внутрішнього користування, який потрапив у розпорядження агентства Bloomberg.
Потім фінкомпаніям можуть надати ще три місяці для реалізації цих планів та залучення необхідного їм додаткового капіталу.
Більшість акцій європейських банків дешевшають на цих новинах, курс євро знизився до $1,4258 проти $1,4364 на закриття ринку 7 липня.
Банки повинні будуть "надати плани, що заслуговують на довіру розкривають їхні наміри вирішити проблеми, виявлені під час стрес-тестів", наголошується в документі. Для поліпшення показників капіталу банки повинні використовувати нерозподілений прибуток, допемісії акцій і продаж активів.
Банківські регулятори очікують, що 91 найбільший банк Євросоюзу зможе підтримувати достатність капіталу першого рівня не нижче 5% у разі настання сценаріїв, що розглядаються в процесі перевірок стійкості. Зокрема, такі сценарії передбачають скорочення ВВП єврозони на 0,5% в 2012 році, обвал фондових ринків на 15% і підвищення короткострокових ставок на ринку МБК на 125 базисних пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас