Анатолій Гриценко: Іран більше не визнає дипломи медичних університетів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анатолій Гриценко: Іран більше не визнає дипломи медичних університетів України

Казна та Політика
2693
Через дуже низький рівень кваліфікації лікарів, яких готують в українських вузах, включаючи престижний Національний медичний університет ім. О.Богомольця, і високий рівень корупції, Іран більше не визнає дипломи медичних вузів України і не надає права на лікарську практику своїм громадянам, які навчалися в Україні, повідомив журналістам голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко у Львові.
Про це народному депутату стало відомо під час міжнародної конференції в Тегерані 26 червня. За його словами, спавді, в Україні сьогодні замість отримання дипломів шляхом навчання "їх банально купують".
"Міністру Табачнику достатньо поговорити зі студентами університетів, щоб переконатися: залік коштує від $300 до $500, іспит - $1-1,5 тис. тощо. Тобто корупція просочила навчання у вузах повністю", - заявив голова "Громадянської позиції".
На переконання Гриценка, таке рішення Ірану є "дуже тривожним сигналом".
"Ми знаємо, що країни Європи, США і Канада до такого висновку дійшли набагато раніше. Українські лікарі, які бажають отримати роботу в цих країнах, змушені проходити через принизливі процедури переатестації, додаткове навчання. Лише одиниці з них відразу отримують право на лікарську практику, інші починають з роботи медсестрами або в лабораторіях і лише згодом можуть розраховувати на право лікувати людей", - сказав депутат.
На його думку, наслідком корупції в університетах і зниження рівня підготовки студентів є втрата іміджу України, а також витіснення країни з міжнародного ринку надання освітніх послуг.
"У тому ж Ірані поки визнаються дипломи технічних університетів України. Однак якщо не будуть внесені кардинальні зміни в систему підготовки та очищення вузів від корупції, технічні університети спіткає та ж доля", - вважає Гриценко.
Лідер "Громадянської позиції" підкреслив, можливості Україні навчати студентів іноземних держав все більше обмежуються окремими країнами Азії та Африки. Тому пріоритетними напрямками роботи Міністерства освіти і науки повинні стати: кардинальне підвищення рівня освіти, впровадження новітніх методик, державна підтримка наукових шкіл у вузах і рішуча боротьба з корупцією в університетському середовищі.
"Саме це повинно складати основу діяльності Дмитра Табачника і його міністерства", - підкреслив Гриценко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас