Рада тимчасово відновила колишній режим сплати ПДВ для покупців зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада тимчасово відновила колишній режим сплати ПДВ для покупців зерна

Аграрний ринок
753
Парламент України відновив до 1 січня 2014 року режим оподаткування ПДВ операцій з продажу зернових і технічних культур компаніями, які закупили такі культури у сільськогосподарських підприємств-виробників.
Відповідні зміни до Податкового кодексу прийняла Верховна Рада.
Документ, зокрема, повертає діяла до 1 січня 2011 року норму про стягування ПДВ при першій поставці зернових і технічних культур, які були куплені у сільгоспвиробників, що дозволить формувати податковий кредит покупцям такої продукції на внутрішньому ринку.
Крім того, парламентарії зберегли норму, якою з 1 липня цього року скасовано відшкодування ПДВ експортерам зерна і технічних культур. Раніше парламентський комітет з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики пропонував відновити відшкодування податку на додану вартість для експортерів зерна.
Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа, з 1 січня 2011 року і до теперішнього часу діє норма, яка передбачає звільнення від сплати ПДВ операцій з продажу зерна посередниками. У цій ситуації, за його словами, в невигідному становищі опинилися переробники, які при придбанні зерна у звільнених від оподаткування підприємств, не могли віднести сплачену суму податку до податкового кредиту, що збільшувало їхні зобов'язання зі сплати ПДВ.
Раніше учасники аграрного ринку неодноразово виступали за відновлення чинного до 1 січня режиму справляння ПДВ при операціях із зерном.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас