Штраф за нелегальне працевлаштування підвищать удвічі? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штраф за нелегальне працевлаштування підвищать удвічі?

Казна та Політика
389
Державна інспекція з питань праці передала на узгодження в Кабінет міністрів України законопроект, що підвищує до 34 тис. грн. штрафи за нелегальне працевлаштування працівників, пише журнал WEEKLY.UA.
В даний час максимальна величина такого штрафу 17 тис. грн. Але в реальному житті суди рідко призначають штрафи більше 500-800 грн.
"Законопроект про підвищення штрафів для роботодавців, які наймають і платять своїм співробітникам за сірими схемами, виник у Кабміну після того, як Світовий банк провів дослідження ринку неофіційного працевлаштування в країні, і виявилося, що кожен четвертий працюючий українець працює нелегально. Це ставить Україну на 140-е місце серед 151 країни за обсягами тіньової економіки", - говорить колишній заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.
Але висновок з цього уряд зробив очікуваний. Замість того, щоб спробувати зробити білу зарплату і соціальну турботу про співробітників вигідними для бізнесу, його в черговий раз лякають штрафами. Результат буде теж передбачуваним: втрати від штрафів роботодавці компенсують за рахунок скорочення виплат своїм працівникам.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас