Депутати обмежили максимальний розмір пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати обмежили максимальний розмір пенсії

Казна та Політика
1154
Після голосування Верховною Радою за низкою поправок, пов'язаних з нормою максимального розміру пенсій в Україні, жодна з внесених поправок не набрала голосів, тому залишилася норма, що передбачає в 1-му читанні закону про Пенсійну реформу.
"Залишається редакція, яка була в 1-му читанні, тобто 10 мінімумів (максимально допустимий розмір пенсій - ІФ) без будь-якої градації (вислуги, - ред.) державної служби", - заявив голова українського парламенту Володимир Литвин.
У першому читанні закону про Пенсійну реформу передбачено, що "максимальний розмір пенсії (крім пенсійних виплат, що здійснюються з Накопичувального пенсійного фонду) або щомісячного довічного грошового утримання (з урахуванням надбавок) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.
Після голосування народний депутат (фракція НУ-НС), лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк зазначив, що якщо ця норма залишиться в остаточно ухваленому законі про Пенсійну реформу і набере чинності, "вона може бути легко опротестована VIP-пенсіонерами в Конституційному суді".
Норма про градацію розміру максимальної пенсії залежно від вислуги років на державній службі та регалій, запропонована до розгляду у другому читанні закону про Пенсійну реформу, яка розглядалася як компромісна, не знайшла підтримки народних депутатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас