У Франції будуть розбавляти авіаційний гас олією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції будуть розбавляти авіаційний гас олією

Енергетика
272
Найбільша в світі авіакомпанія - франко-голландський альянс Air France-KLM - пообіцяв розбавити авіаційний гас біопаливом.
У листопаді 2009 року відбулися демонстраційні польоти чотирьох Boeing 747, що належать концерну, в баки яких була залита суміш гасу і біопалива на основі рижію (Camelina) у співвідношенні 1:1.
Як розповів керуючий директор KLM Каміль Ерлінгс, тепер екологічні добавки в традиційне пальне будуть використовуватися на комерційних рейсах, повідомляє compulenta.ru.
Виробник біопалива Dynamic Fuels основу для нього - відпрацьовану рослинну олію, що використовується в приготуванні їжі, - отримує із звичайних ресторанів. Але фахівці компанії стверджують, що кінцевий продукт проходить таку ж ретельну перевірку, як і гас. Тому пасажири можуть не турбуватися про власну безпеку. Вносити зміни в конструкцію двигунів або інших складових частин також не доведеться.
Спочатку Air France-KLM має намір використовувати альтернативне паливо більш ніж в 200 польотах за маршрутом Париж - Амстердам. Але перед цим треба отримати офіційний дозвіл. Ерлінгс нарікає, що повний перехід на біопаливо поки неможливий через його дорожнечу.
Раніше екологічно безпечне пальне випробовували інші авіакомпанії, але жодна з них ще не готова застосовувати його на практиці. А перший у світі комерційний переліт з 15-процентною добавкою рослинного палива на основі рижію зробив нещодавно вантажний Boeing 747-8.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас