Лукашенко назвав відключення Росією світла Білорусії "непристойним" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко назвав відключення Росією світла Білорусії "непристойним"

Енергетика
477
Росія, заблокувавши поставки електроенергії в Білорусію через борги з боку Мінська, повела себе не по-партнерськи. Про це, як передає "Інтерфакс", заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко. "Це непристойно стосовно Білорусії. Так чинити не можна", - зазначив Лукашенко.
При цьому президент Білорусії визнав, що у Мінська виникла заборгованість перед Росією. "Не встигаємо оплатити, є якісь проблеми. Тому не треба нахиляти партнерів. Я розцінюю це як непартнерські дії, не кажучи вже про союзницькі чи братні відносини", - додав Лукашенко.
Раніше повідомлялося, що в Білорусії взяли провину за тимчасове відключення поставок на себе. Місцеві чиновники визнали, що в ситуації винні білоруські енергетики. Зокрема, "неповороткістю" в уряді назвали дії міністра енергетики Олександра Озерця, а перший віце-прем'єр Білорусії Володимир Семашко заявляв, що Озерець буде притягнутий до відповідальності.
В "Біленерго", в свою чергу, заявляли, що могли б розрахуватися з Росією вчасно, але не могли обміняти місцеві рублі на валюту.
Російська компанія "Інтер РАО" призупинила поставки електроенергії в Білорусію в ніч на 29 червня через борг, що утворився у Білорусії, за поставки у квітні та травні. Відразу ж після цього в Мінську заявили, що знайшли гроші для оплати електрики, однак поставки були відновлені тільки 2 липня. Постачання з Росії займають 12 відсотків від добового балансу Білорусії.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас