"Газпром" і "Ренова" думають про об'єднання своїх активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і "Ренова" думають про об'єднання своїх активів

Енергетика
404
Російські "Газпром" і "Ренова" Віктора Вексельберга думають про об'єднання своїх активів в енергетиці, що забезпечить їм більш чверті національного оптового ринку електроенергії. За даними інформаційних агентств, сторони можуть підписати відповідний меморандум про взаєморозуміння вже сьогодні.
На підписанні меморандуму саме 7 липня наполягає "КЕС-Холдинг", керівник енергетичними активами "Ренови". Ймовірно, наполегливість пов'язана з тим, що наприкінці тижня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер йде у відпустку.
За неофіційною інформацією, "Ренова" після операції може отримати 25% плюс 1 акцію об'єднаної компанії. Однак, виходячи з вартості активів КЕР, частка повинна бути більшою, але "Газпром" заплатить різницю грошима.
Об'єднана компанія перетвориться на національного чемпіона з виробництва енергії,та її встановлені потужності складуть близько 52 ГВт. Для порівняння: зараз потужності найбільшого державного гравця в секторі - "Інтер РАО" близько 28 ГВт, а іншої державної компанії, "РусГідро", - 25 ГВт. А з урахуванням того, що встановлені потужності всього російського оптового ринку енергії складають близько 180 ГВт, то, "Газпроменергохолдінг" і "КЕС-Холдинг" разом становитимуть більше чверті ринку.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас