Зростання ВВП єврозони може сповільнитися в протягом 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП єврозони може сповільнитися в протягом 2011 року

Казна та Політика
126
Зростання економіки країн - членів єврозони, що виявилося стрімким в I кварталі цього року, помітно ослабне. У II кварталі ВВП збільшиться всього на 0,3%, в III і IV кварталах - на 0,4%, йдеться в спільному повідомленні Інституту економічних досліджень (Ifo, Німеччина), Національного інституту статистики та економічних досліджень Франції (Insee) і Національного інституту статистики (Італія, Istat).
У I кварталі ВВП зони євро (як і Євросоюзу) зріс на 0,8%. У IV кварталі 2010 року показник підвищився на 0,3%.
"Через сповільнення динаміки зростання ринків, що розвиваються, та світової торгівлі внутрішній попит буде головною рушійною силою зростання ВВП (єврозони) в осяжному майбутньому, - вказується в повідомленні. - Проте рівень особистого споживання в єврозоні втратить імпульс зростання в II кварталі, в основному в результаті завершення програми "гроші в обмін на автохлам" у Франції".
У той же час рівень споживання в другому півріччі 2011 року залишиться "міцним", його зростання, як очікується, дорівнюватиме 0,3%. Позитивна динаміка цього показника буде забезпечена помірним зростанням реальної заробітної плати і стабілізацією інфляції, вважають автори дослідження. Інфляція в другому півріччі складе 2,7% за умови, що вартість бареля нафти марки Brent стабілізується на рівні 115 доларів, а курс євро буде в районі 1,44 долара.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас