Крістін Лагард обіцяє активізувати реформу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крістін Лагард обіцяє активізувати реформу МВФ

Казна та Політика
197
Новий директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард обіцяє активізувати реформу фонду і домогтися підвищення рівня впливу всіх його членів на прийняття рішень.
"Ми повинні завершити запропоновану в 2010 році реформу. Це, звичайно, буде зроблено за парламентською моделлю, і реформа має бути затверджена моїм "парламентом" (радою директорів МВФ). Але реформа буде завершена", - сказала вона на своїй першій прес-конференції на посаді глави МВФ.
Екс-міністр фінансів і економіки Франції, 55-річна Лагард 28 червня стала першою жінкою, яка очолила МВФ. Місце голови фонду залишалося вакантним після відставки Домініка Стросс-Кана в зв'язку з розслідуванням стосовно нього кримінальної справи про сексуальні домагання. Згідно з правилами організації, Лагард очолюватиме заснований в 1944 році фонд протягом наступних п'яти років.
Вона нагадала, що головним елементом реформи МВФ є підвищення рівня представництва та квот в МВФ для країн зі швидко зростаючою економікою - в першу чергу країн БРІК (Бразилія, Росія, Індія і Китай). "Різноманіття (залучення більшої кількості країн до управління фондом) - це головний елемент реформи, так само як зняття бар'єрів і перешкод абсолютно для всіх його членів. Ми можемо отримати дуже велику користь від залучення до управління фондом максимальної кількості членів МВФ", - сказала Лагард.
На питання, як саме вона збирається здійснювати реформування організації, Лагард відповіла, що головним її принципом буде залучення до роботи якомога більшої кількості сторін. "Залучення до процесу всіх можливих людей, всіх сторін, проведення з ними консультацій, зустрічей. Моїм методом буде залучення зацікавлених у реформі сторін, я збираюся вислухати всіх їх", - сказала директор-розпорядник МВФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас