В ДАІ бояться, що скасування техогляду обернеться зростанням кількості аварій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ДАІ бояться, що скасування техогляду обернеться зростанням кількості аварій

Казна та Політика
987
В ДАІ побоюються, що в результаті скасування техогляду істотно зросте кількість аварій, пише Deutsche welle.
Відповідні зміни в українське законодавство український парламент остаточно прийняв у вівторок, а оскільки законопроект представив на розгляд президент України, сумніватися в підпису глави держави під ним немає причин.
Не будуть проходити обов'язковий технічний огляд відтепер легкові автомобілі, мотоцикли і мопеди незалежно від терміну експлуатації, а якщо автомобіль використовується в комерційних цілях або є вантажним, то техогляд для нього обов'язковий тільки після двох років використання.
Відповідальним за проведення та контроль технічних оглядів тепер буде не Державтоінспекція, а рядові суб'єкти господарювання. Визначення необхідної документації та контролю за такими суб'єктами покладено на Кабінет міністрів.
Відсторонення ДАІ від контролю над технічним станом транспортних засобів є черговим кроком у бік знищення служби як такої, сказав на умовах анонімності співробітник одного з обласних управлінь ДАІ.
За його словами, держава останнім часом цілеспрямовано скорочує особовий склад інспекції, що робить дорожній рух в Україні фактично безконтрольним.
Скасування техогляду він вважає кроком, який може стати істотним чинником зростання кількості аварій на дорогах.
За словами співробітника ДАІ, потенційна небезпека чекає не тільки власників авто та їхніх сімей, а й пасажирів тих підприємців, які працюють нелегально.
"Якщо ми зупинимо мікроавтобус, який їде з людьми влітку на море, і у нього не буде техогляду, він скаже, що перевозить своїх друзів і сім'ю, і ми будемо змушені його відпустити, навіть якщо машина фактично розвалюється", - говорить працівник Державтоінспекції.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас