Площа нафтової плями в Бохайській затоці Китаю складає понад 800 кв. км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Площа нафтової плями в Бохайській затоці Китаю складає понад 800 кв. км

Енергетика
427
Площа нафтової плями, яка утворилася в результаті розливу нафти на одній з нафтовидобувних свердловин в Бохайській затоці в Жовтому морі поблизу східного узбережжя Китаю, склала близько 840 квадратних кілометрів, повідомив журналістам начальник відділу морської екології Державного океанологічного управління КНР Лі Сяомінв у середу.
Інцидент стався на початку червня 2011 року на родовищі "Пенлай 19-3", яке розробляє одна з трьох найбільших китайських нафтових компаній CNOOC спільно з американською компанією ConocoPhillips.
Аварія, за оцінками фахівців, була викликана різким зростанням пластового тиску, що спровокувало викид нафти.
Представники Держуправління повідомили, що ведеться активний збір нафти з поверхні води, вже зібрано близько 70 кубометрів водонафтової суміші. Разом з тим, зібрати її всю не представиться можливим, "частина її поступово опуститься на дно моря", що вимагає "тривалого спостереження і контролю над екологічною ситуацією" в Бохайській затоці.
Китайські експерти відзначають, що Бохайська затока є напівзакритою, вода в ній оновлюється дуже повільно, тому екологічні наслідки позначатимуться тривалий час.
Факт аварії замовчувався офіційними відомствами аж до минулого вівторка. Оприлюднити його влада була змушена в результаті серйозного резонансу у місцевих ЗМІ, які публікували різну інформацію про нафтову пляму в Бохайській затоці, масову загибель риби, збиток, нанесений екології Жовтого моря.
За інформацією китайських ЗМІ, нинішня аварія - не перша в Бохайській затоці. Викиди нафти в районах видобутку в менших розмірах відзначалися і раніше, проте, повідомлення про них не оприлюднювалися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас