Мінагропрод України проти експортних мит на сільгосппродукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод України проти експортних мит на сільгосппродукцію

Аграрний ринок
173
Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк виступає проти чинних вивізних мит на зернові та введення їх в майбутньому на іншу сільгосппродукцію.
"Позиція міністерства з питань експортних мит, звичайно, негативна", - сказав він журналістам у Києві у вівторок, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі готує законопроект про розширення переліку агропродукції, на експорт якої будуть введені мита.
Міністр зазначив, що такий документ в міністерство на погодження не надходив.
Як повідомили днями ряд ЗМІ, Мінекономрозвитку і торгівлі має намір запропонувати ввести експортні мита на жито, овес, гречку та просо, соєві боби, насіння ріпаку та соняшникову олію.
Раніше Україна з 1 липня до 1 січня 2012 року ввела мито на експорт пшениці (9%, але не менше EUR17 за тонну), кукурудзи (12%, але не менше EUR20 за тонну) і ячменю (14%, але не менше EUR23 за тонну). Учасники аграрного ринку неодноразово висловлювалися проти введення мит на експорт зерна, заявляючи, що це призведе до значного зниження внутрішніх цін на нього та збитків аграріїв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас