Меркель закликає не переоцінювати заяви рейтингових агентств з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель закликає не переоцінювати заяви рейтингових агентств з Греції

Казна та Політика
270
Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликає не переоцінювати заяви рейтингових агентств з Греції. "Що стосується питання про рейтингові агентства, то я можу сказати, що необхідно мати власне судження, прислухаючись до них", - заявила вона під час прес-конференції в Берліні. При цьому Меркель зазначила, що повністю довіряє судженням експертів Міжнародного валютного фонду, Європейського центрального банку і Єврокомісії, на які слід покладатися, передає Reuters.
Подібні коментарі канцлера прозвучали у відповідь на публікацію доповіді агентства Standard & Poor's (S&P), яка повідомила напередодні, що реструктуризація грецьких боргових зобов'язань через обмін чинних облігацій на нові бонди з віддаленим терміном погашення - план, запропонований французькими банками і підтриманий німецькими, призведе до вибіркового дефолту Греції, тому що загрожує втратами для власників грецьких держпаперів.
Наразі Євросоюз працює над другою програмою фінансової допомоги Афінам. Крім того, країни блоку обговорюють з найбільшими європейськими банками можливість участі приватного сектора в програмах підтримки Греції.
Греція перебуває в глибокій економічній кризі, яка поставила її на поріг дефолту. У травні поточного року ЄС і МВФ схвалили виділення країні кредитної лінії в 110 млрд євро, щоб вона змогла виконати свої боргові зобов'язання. При цьому вже зараз зрозуміло, що Афіни не зуміють обійтися без другої програми допомоги, обсяг якої, як і першої, може досягти 110 млрд.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас