Експерт: На ринку держоблігацій зберігається високий рівень невизначеності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На ринку держоблігацій зберігається високий рівень невизначеності

Казна та Політика
240
На ринку державних облігацій зберігається високий рівень невизначеності у зв'язку з липневими змінами до регулятивної бази. Про це заявив Сергій Фурса, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital.
"Тижнева пауза забезпечила невелике зростання попиту, водночас важко очікувати на різку активізацію результативності розміщення. Найбільший попит, швидше за все, буде з дворічних облігацій. Останній результативний аукціон з даної серії відбувся ще в травні, але орієнтир прибутковості залишається незмінним - 9%. Водночас більшість заявок будуть подані вище в діапазоні 9,0% -9,5% у збереження надії на відскок. На жаль, ми не думаємо, що Мінфін піде на такі умови", - зазначив Фурса.
На думку аналітика, ще гірше справи йдуть на короткому кінці кривої, де на ставки тисне низький рівень ліквідності. Фурса вважає, що перспективи тримісячних облігацій примарні на тлі зростання прибутковості депозитних сертифікатів НБУ і падіння залишків на кореспондентських рахунках українських банків нижче 16 млрд. грн. в кінці минулого тижня.
"Попит на дев'ятимісячні папери також очікується помірним, а вдале розміщення викликає серйозні питання. Основні заявки з даних паперів ймовірно будуть подані в діапазоні 8% -8,5% річних, що не залишає багато шансів для прихильності уряду", - заявив спеціаліст Dragon Capital.
Нагадаємо у вівторок, 5 липня, уряд проведе черговий аукціон з розміщення ОВДП. Мінфін запропонує три серії облігацій з погашенням 05.10.2011 р., 04.04.2012 р. і 22.05.2013 рр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас