Київська влада в 2007-2010 рр. продала 18 приміщень, орендованих аптеками "Фармація" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська влада в 2007-2010 рр. продала 18 приміщень, орендованих аптеками "Фармація"

Казна та Політика
200
Київська влада в 2007-2010 рр. продала приміщення, переважно в центральній частині міста, які були взяті в оренду 18 аптеками комунального підприємства "Фармація" (Київ), повідомив голова тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності "Фармації", секретар депутатської фракції "Республіка Київ" Олексій Давиденко.
"Під час розпродажу недешевої нерухомості в центрі столиці Черновецького (Леонід Черновецький - мер Києва) і його команду абсолютно не хвилювало, що в окремих приміщеннях були розташовані комунальні аптеки, в яких пенсіонери та інваліди отримували безкоштовні ліки", - цитує прес-служба "Республіки Київ" Давиденко.
За його словами, приміщення аптек, зокрема, продані по вул. М.Заньковецької, 5/2, вул. Інститутській, 15/5, вул. Пушкінській, 38, вул. Саксаганського, 106, вул. Горького, 169, вул. Артема, 103-105, вул. Великій Житомирській, 6/11, вул. Турівській, 4, вул. Червоноармійський, 101, вул. Мечнікова, 7, вул. Цитадельній, 7, бул. Лесі Українки, 14.
Голова тимчасової контрольної комісії зазначив, що керівництво КП "Фармація" дізнавалося про продаж цих приміщень від Головного управління комунальної власності Києва вже після проведення аукціонів, коли нічого не можна було змінити. При цьому нові власники приміщень якщо й погоджувалися здавати в оренду приміщення аптекам, то істотно завищували орендну плату. "Звичайно, комунальні аптеки не змогли "потягнути" підвищення орендної плати в 10, 20, а іноді - і в 55 разів. Це просто нереальні суми", - додав він.
Давиденко сказав, що в даний час тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки діяльності "Фармації" відпрацьовує можливість відновлення роботи комунальних аптек, закритих внаслідок відчуження приміщень.
Як повідомлялося, створена депутатами Київради тимчасова контрольна комісія покликана перевірити діяльність КП "Фармація" на предмет скорочення кількості аптечних пунктів та принципів формування цін на ліки в цій мережі.
Раніше рішенням Державної інспекції з контролю над якістю лікарських засобів Міністерства охорони здоров'я України 74 із 172 аптечних пунктів КП "Фармація" було відмовлено у продовженні ліцензії через відсутність договорів оренди. Однак пізніше всі ці аптеки відновили роботу.
У Києві забезпечення медикаментами пільгових категорій населення відбувається саме через мережу аптек "Фармація".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас