ЗМІ: Дубина розповів слідчому, що Тимошенко його обманула — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Дубина розповів слідчому, що Тимошенко його обманула

Енергетика
1050
Перед підписанням газових контрактів у січні 2009 року, екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляла екс-главі "Нафтогазу" Олегу Дубині, що її директиви прийняті Кабміном.
Такі свідчення самого Дубини є в матеріалах "газової справи" стосовно екс-прем'єра, які є в розпорядженні Української правди.
За словами Дубини, він повідомив Тимошенко, що відмовляється підписувати газові контракти без рішення Кабміну.
"Ця розмова відбулася в кабінеті прем'єр-міністра Росії Путіна. Я спілкувався з Тимошенко один на один і свідків цієї розмови не було", - зазначив він.
"Тільки після відмови підписувати контракти Тимошенко надала мені директиви від 19 січня 2009 року, затверджені особисто нею, на яких стояла печатка Кабінету міністрів України", - розповів Дубина.
За словами екс-глави "Нафтогазу", він запитав у Тимошенко, чи затверджені директиви рішенням уряду. Прем'єр на це відповіла: "Так, затверджені. 19 січня 2009 року. Турчинов це рішення урядом прийняв".
Дубина стверджує, що не мав підстав не довіряти словам Тимошенко і не міг подзвонити комусь із членів уряду, щоб перевірити сказане прем'єр-міністром, оскільки вона постійно була поруч.
Крім того, в "газовій справі" був допитаний заступник директора Інституту держави і права імені Корецького Володимир Нагребельний.
Під час слідчих дій він заявив: "За результатами проведеного аналізу (директив) встановлено неможливість їх кваліфікувати як директиви уряду, затвердження яких регулюється законодавством України".
Як відомо, підпис Тимошенко під директивами завірено гербовою печаткою Кабміну.
Під час допиту співробітники секретаріату Кабміну процитували Порядок роботи з документами, де зазначається: "Великі гербові печатки Кабінету міністрів зберігаються у начальника Управління документального забезпечення і ставляться у визначених законодавством випадках на документах, підписаних керівництвом Кабінету міністрів".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас