Україну чекає неврожай картоплі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну чекає неврожай картоплі

Аграрний ринок
5003
Гідрометцентр прогнозує зниження врожаю картоплі через посуху на початку травня. Про це повідомила сьогодні начальник відділу агрометеорології Українського метеорологічного центру Тетяна Адаменко.
За її словами, у другій половині травня, коли починається утворення бульб картоплі, в Україні відзначалися дуже високі температури на глибині утворення бульб. Через це могло сформуватися дуже багато дрібних картоплин, або взагалі не сформуватися.
"Зараз ситуація покращиться, але гарного врожаю очікувати не варто, тому що дія ця незворотна", - повідомила експерт, не уточнивши обсягу очікуваного врожаю цієї культури.
Щодо затяжних дощів, які відзначалися в Україні в останню декаду, за словами Адаменко, погода, яку спровокував циклон, характеризувалася активною грозової діяльністю, великою кількістю граду, і завдала збитків не тільки сільському господарству країни в цілому, а й окремим господарствам.
"Багато було ушкоджень, знищені окремі поля плодових і овочевих культур", - зазначила вона, додавши, що умови для розвитку овочів, у тому числі огірків, помідорів, склалися несприятливі, оскільки було мінімум сонячного світла, слабке або взагалі не було літання бджіл і запилення. За словами Адаменко, через тиждень "все поправиться".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас