Лукашенко назвав Білорусь складальним цехом Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко назвав Білорусь складальним цехом Росії

813
Білорусь, як і раніше, залишається складальним цехом Росії, тому кредитуючи Мінськ, Росія фактично надає підтримку власним підприємствам, заявив Олександр Лукашенко.
Лукашенко, зустрівшись з держсекретарем Союзної держави Білорусі і Росії Павлом Бородіним, висловив здивування з приводу заяв російської сторони про субсидування і кредитування білоруської економіки, передає Інтерфакс.
"Ми як були складальним цехом Союзу, так практично й залишилися складальним цехом Росії", - зазначив білоруський президент. За його словами, білоруські компанії, споживаючи комплектуючі з Росії, розміщують замовлення на російських підприємствах, які є роботодавцями в Росії для 15 мільйонів осіб.
"Так вони (керівництво Росії) не розуміють, що, підтримуючи економіку Білорусі, вони підтримують російські підприємства?", - зауважив президент Білорусії.
Зараз Мінськ, позбавлений в 2010 році можливості заробляти на перепродажу нафтопродуктів, виготовлених з російської сировини, домагається від Москви чергової знижки на газ. Це дозволить підтримати економіку країни, переважно орієнтовану на експорт продукції до Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас