342 млн грн Родовід Банку були використані не за призначенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

342 млн грн Родовід Банку були використані не за призначенням

Казна та Політика
501
Близько 342 мільйонів гривень, які Нацбанк надав у вигляді рефінансування проблемному Родовід Банку, були використані не за призначенням, повідомляє maanimo.com.
Колишнє керівництво Родовід Банку привласнило більше 300 млн. грн. з коштів, які були направлені Національним банком на його рефінансування фінустанови.
Про це повідомив заступник Генерального прокурора Михайло Гаврилюк на брифінгу.
"302 млн. грн. незаконно перерахували сторонній особі за надання юридичних послуг тільки за однією угодою, хоча банк мав не один десяток своїх юристів. А 40 млн. грн. використовували незаконно на ремонт приміщень цього банку", - підкреслив він.
При цьому він зазначив, що колишній глава банку Сергія Щербина притягується до кримінальної відповідальності, а на його майно накладено арешт.
Як повідомлялося, наприкінці березня цього року Служба безпеки України завершила розслідування кримінальної справи щодо колишнього тимчасового адміністратора Родовід Банку Сергія Щербини.
Нагадаємо також, що 19 травня 2010 року стало відомо, що правоохоронні органи затримали колишнього тимчасового адміністратора Родовід Банку Сергія Щербину.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас