Всесвітній банк за рік скоротив фінансування країн, що розвиваються на 21% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всесвітній банк за рік скоротив фінансування країн, що розвиваються на 21%

Валюта
165
Всесвітній банк (ВБ) знизив обсяги фінансування країн, що розвиваються в 2010-2011 фінансовому році (по 30 червня ц.р.) на 21% - до 57,4 млрд дол, проти 72,8 млрд дол роком раніше. Про це повідомляється в матеріалах міжнародної організації. Тим не менш, СБ зазначає, що потреба країн, що розвиваються, в кредитній підтримці з його боку все ще перевищує докризові масштаби, передає РБК.
З 1 липня 2010 р. по 30 червня 2011 р. Всесвітній банк надав в загальній складності 712 кредитів, грантів, інвестицій в акціонерний капітал і кредитних гарантій для стимулювання економічного зростання, боротьби з бідністю і підтримки приватного бізнесу, відзначається в прес-релізі ВБ.
Слід зазначити, наприкінці червня 2011 р. президент ВБ Роберт Б. Зеллік заявляв, що країни Великої двадцятки (G-20) повинні вжити заходів для захисту країн, що розвиваються. Зокрема, для стабілізації цін на сільськогосподарську продукцію. Тоді ж Зеллік презентував механізм управління ризиками з метою захисту фермерів, виробників продуктів харчування і споживачів від нестабільних цін на продовольство в країнах, що розвиваються.
Що стосується України, то віце-президент СБ Філіп Ле Оуру на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим 20 червня 2011 р. запевнив, що Всесвітній банк готовий надавати допомогу Україні, зокрема, надавати фінансування в рамках програм підтримки реформування економіки. Найбільш актуальним, на думку ВБ, зараз є вкладення коштів в енергозбереження і розвиток високих технологій.
Хоча за словами директора СБ у справах України, Білорусі та Молдови Мартіна Райзера, Україна не надто поспішає з реформами. Дії уряду дещо непослідовні та суперечливі щодо того, що написано в програмі. Проведення реформ постійно переноситься в порівнянні з графіком, який був передбачений, зазначив Райзер.
Всесвітній банк, створений в 1944 р., займається наданням фінансової та технічної допомоги країнам, що розвиваються. Банк складається з двох організацій розвитку - Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку. Діяльність останньої зосереджена на найбідніших країнах світу. Крім того, до групи Всесвітнього банку входять Міжнародна фінансова корпорація, Багатостороннє агентство з інвестиційних гарантій і Міжнародний центр з врегулювання інвестиційних суперечок. Спільно ці установи надають країнам, що розвиваються, позики за низькими ставками, безвідсоткові кредити та гранти на вирішення різноманітних завдань соціально-економічного розвитку. Штаб-квартира розташована ВБ у Вашингтоні. Акціонерами ВБ є 187 держав, проте найбільшими пакетами володіють США, Японія, Німеччина, Франція і Великобританія. Очолює Всесвітній банк за традицією громадянин США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас