Євросоюз збільшив для Молдови квоти на постачання вина і зернових в безмитному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз збільшив для Молдови квоти на постачання вина і зернових в безмитному режимі

Казна та Політика
158
Європейський союз збільшив для Молдови квоти на поставки вина і зернових в безмитному режимі і продовжив наданий їй раніше режим автономних торгових преференцій до 2015 р. Про це повідомили в постійному представництві ЄС в Молдові, передає РБК. Згідно з рішенням ЄС, яка набула чинності з 1 липня поточного року, Молдова отримала право експортувати в ЄС в 2011 р. безмитному режимі додатково 5 млн л. вина (50 тис. гектолітрів або більше 6,6 млн пляшок), що дозволить довести загальний обсяг поставок у пільговому режимі в 2011 р. в загальній складності до 150 тис. гектолітрів.
У 2012 р. квоти на поставки молдовських вин в ЄС збільшаться до 180 тис. гектолітрів. З 2013 р. по 2015 р. Молдова зможе поставляти в ЄС щорічно в безмитному режимі по 240 тис. гектолітрів вина.
Згідно з рішенням ЄС, квоти на безмитний експорт молдовських зернових, ячменю, кукурудзи будуть збільшуватися на 5 тис. т. на рік, щоб до 2015 р. безмитне експорт цієї продукції зросло до 50 тис. т.
Наразі Молдова може поставляти до Євросоюзу без сплати митних зборів всю продукцію, за винятком 12 сільгосппродуктів, на які встановлені певні квоти. Зокрема, республіка користується преференціями на експорт в ЄС без сплати митних зборів вина, зернових, цукру та іншої чутливої сільгосппродукції країни в межах затверджених квот.
Індивідуальні торгові преференції були надані Молдові з 1 березня 2008 р. з метою лібералізації торгівлі з ЄС та забезпечення передумов для створення економічно сприятливого середовища та залучення інвестицій. Наразі республіка готується почати з ЄС переговори щодо створення зони поглибленої та всеосяжної вільної торгівлі між Молдовою і ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас