Новий шеф ​​Пентагону пообіцяв підтягнути фінансову дисципліну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий шеф ​​Пентагону пообіцяв підтягнути фінансову дисципліну

Казна та Політика
192
У США розпочав виконання обов'язків новий міністр оборони. Рано вранці Леон Панетта був приведений до присяги в своєму кабінеті в будівлі Пентагону на закритій для преси церемонії. Відразу після цього в посланні підлеглим 23-й за рахунком глава військового відомства пообіцяв непохитно відстоювати їх інтереси, проявляти турботу про їх сім'ї і робити все, що в його силах, для захисту Америки.
"Наша країна перебуває в стані війни, - нагадав Панетта. - Ми будемо наполегливими у своїх зусиллях нанести повної поразки "Аль-Каїді". Успішна операція з ліквідації Усами бен Ладена, що продемонструвала силу американських військових, - великий крок у досягненні такої мети", - цитує нового главу Пентагону ІТАР-ТАСС.
Панетта зазначив, що в умовах гігантських бюджетного дефіциту та державного боргу країни Пентагону доведеться "підтягти фінансову дисципліну", але "без шкоди для національної оборони".
Нагадаємо, адміністрація Обами попросила на потреби Міноборони на 2012 фінансовий рік майже 660 мільярдів доларів. У цю суму входять 119 мільярдів доларів на продовження війни в Афганістані та Іраку.
На частку Панетта випаде завершити до кінця цього року виведення американських військ з Іраку, де все ще перебувають близько 48 тисяч осіб, і приступити в липні до скорочення контингенту в Афганістані, що налічує 100 тисяч осіб. Згідно з викладеним Обамою плану, до кінця літа наступного року з Афганістану повинні повернутися додому 33 тисяч військовослужбовців.
Як повідомив помічник міністра оборони Даг Вілсон, вже сьогодні Панетта проведе зустріч з членами Комітету начальників штабів ВС США.
Панетта, який до призначення в Пентагон останні два з гаком роки був директором ЦРУ, 28 червня виповнилося 73 роки. Він служив з 1964 по 1966 рік офіцером армійської розвідки. У в'єтнамській війні не брав участь. Починав політичну кар'єру як республіканець в адміністрації Річарда Ніксона, але через розбіжності в підходах до прав людини перейшов до табору демократів і був обраний в 1977 році в Конгрес, де пропрацював 16 років. Очолював в палаті представників бюджетний комітет, а при президенті Біллі Клінтоні - адміністративно-бюджетне управління Білого дому.
На думку аналітиків, вибір Панетти свідчить про те, що Обама вважає реалізацію свого плану скорочення витрат Пентагону на 400 мільярда доларів в найближчі 10 років більш складним завданням, ніж завершення операцій в Іраку та Афганістані.
Місце Панетти в ЦРУ посяде у вересні нинішній командувач військами США і НАТО в Афганістані генерал Девід Петреус. Його кандидатура на цей пост була затверджена сенатом Конгресу минулого четверга.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас