"Інтер РАО ЄЕС" планує сьогодні відновити поставки електроенергії до Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Інтер РАО ЄЕС" планує сьогодні відновити поставки електроенергії до Білорусі

Енергетика
201
ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" планує сьогодні відновити поставки електроенергії до Білорус. Про це РБК повідомили в компанії. "У зв'язку з вирішенням технічних та фінансових питань поставки електроенергії до Білорусі будуть відновлені сьогодні протягом дня", - сказав офіційний представник "Інтер РАО" Антон Назаров.
Напередодні Білорусь достроково погасила борг за російську електроенергію, відправивши третій транш платежу розміром 611 млн руб. в рахунок боргу. Про це повідомила помічник міністра енергетики Білорусі Людмила Зенькович.
Планувалося, що експорт російської електроенергії в Білорусь відновиться з дванадцятої ночі 30 червня 2011 р., проте потім надійшло повідомлення, що відновлення постачань відкладається з технічних причин. Раніше в "Інтер РАО" підтвердили отримання другого траншу на суму 600 млн руб. в рахунок боргу за квітень.
ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" 29 червня з 23:00 за київським часом припинило поставки електроенергії в Білорусь через заборгованість. На початку червня 2011 борг становив 1,5 млрд російських рублів. Перший платіж розміром 500 млн руб. Білорусь здійснила 15 червня 2011 року. Черговий платіж був запланований на 20 червня, але Мінськ тоді не зміг його здійснити у зв'язку з відсутністю необхідної кількості валюти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас