Золото може подорожчати на побоюваннях уповільнення темпів зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати на побоюваннях уповільнення темпів зростання світової економіки

Фондовий ринок
398
Вартість золота може піднятися наступного тижня, оскільки зростаючі побоювання інвесторів щодо можливого уповільнення темпів зростання світової економіки підвищать попит на дорогоцінний метал як інструмент накопичення, вважають аналітики, опитані агентством Bloomberg.
Сімнадцять з 23 (74%) взяли участь в опитуванні агентства трейдерів, інвесторів і аналітиків очікують на збільшення вартості золота. Двоє респондентів прогнозують зниження ціни наступного тижня, ще четверо не чекають на формування явно вираженої тенденції.
Оптимізм серед керівників великих японських виробничих компаній різко знизився в другому кварталі і досяг відмітки в мінус 9 пунктів порівняно з плюс 6 пунктами в березні, свідчить проведене Банком Японії опитування Танкан.
Настрої серед великих виробників виявилися гіршими, ніж очікувалося: економісти, відповідно до опитування Bloomberg, очікували на значення індексу на рівні мінус 7 пунктів.
Негативне значення індексу показує, що серед опитаних кількість песимістів перевищує кількість оптимістів.
Танкан вийшов у негативну територію вперше з березня 2010 року. У кризовому першому кварталі 2009 року значення індексу було мінімальним - мінус 58.
Крім того, у п'ятницю стало відомо, що активність у виробничому секторі Китаю опустилася в червні до мінімального з лютого 2009 року, про що свідчить індекс менеджерів закупівель (PMI), що розраховується Федерацією логістики і закупівель КНР.
Значення індексу впало до 50,9 пункту проти 52 пункту в травні, аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували показник на рівні 51,5 пункту.
Значення індикатора вище 50 вказує на зростання виробництва.
Крім того, в п'ятницю в США буде опублікований індекс ділової активності у виробничому секторі (ISM Manufacturing) за червень, що розраховується Інститутом управління поставками. Згідно з прогнозами аналітиків, показник опустився в червні до 52 пункту з 53,5 пункту в травні.
Ці дані, вважає аналітик Standard Bank Марк Грауд, "швидше за все підтвердять слабість світової економіки, це в свою чергу знову підштовхне інтерес до "тихої гавані" дорогоцінних металів".
Минулого тижня більшість (75%) аналітиків чекали на підвищення цін на золото. З початку тижня трійська унція золота з постачанням в серпні подешевшала на торгах на Лондонській біржі металів на 0,7%. До 11:56 МСК у п'ятницю контракт впав в ціні на $7,69 (0,5%) - до $1492,66 за унцію.
З початку року золото подорожчало на 5%. Черговий рекорд на позначці $1577,4 за унцію був зафіксований 2 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас