Підприємці бояться, що буде ще півроку податкового свавілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємці бояться, що буде ще півроку податкового свавілля

Казна та Політика
827
Активісти акції "Вперед" не згодні з рішенням уряду відкласти набуття чинності поправок до Податкового кодексу, що стосуються спрощеної системи оподаткування. Про це заявив один з ініціаторів Всеукраїнської громадянської акції "Вперед", голова Київської обласної організації профспілки "Столиця-регіони" Юрій Єременко, коментуючи підсумки відкритого засідання Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті міністрів України.
У переданому коментарі УНІАН він повідомив, що учасники засідання фактично погодилися з доводами представників Міністерства фінансів, які наполягали на тому, що зміни до Податкового кодексу, передбачені проектом закону про спрощену систему оподаткування (№ 8521), повинні набути чинності лише з нового фінансового року.
"Мінфін запропонував поки не схвалювати законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, керуючись чисто формальними доказами, з якими ми погодитися не можемо. Ми виступаємо проти того, щоб люди знову ставали заручниками чиновницького свавілля. Переносити набуття чинності закону на 1 січня 2012 року - це означає поставити долю і благополуччя сотень тисяч підприємців в залежність від примх і бажань співробітників контрольних органів", - заявив Єременко.
Профспілковий лідер відзначив, що на засіданні Координаційної ради при Кабміні прозвучала лише одна конструктивна пропозиція - не відкладати набуття чинності тих положень законопроекту за спрощеною системою, що стосуються списання штрафів за 2010 рік і звільнення від сплати єдиного соціального внеску підприємців-пенсіонерів і інвалідів. Однак, на його думку, цього замало.
"Якщо буде схвалено рішення відкласти на півроку набуття чинності поправок до Податкового кодексу, що стосуються спрощеної системи оподаткування, то логічно було б також на півроку продовжити мораторій на перевірки "спрощенців" податковими органами. Інакше ми знову зіткнемося з податковим свавіллям, який багато в чому став причиною Податкового майдану восени минулого року", - попереджає профспілковий лідер.
Як повідомлялося, проект закону про внесення змін до Податкового кодексу (про спрощену систему оподаткування № 8521) був схвалено 16 червня 2011 року в першому читанні. У проекті датою набуття чинності правок значиться 1 липня. Однак, заявила 30 червня голова Народної колегії Всеукраїнської акції "Вперед" Наталія Королевська, законопроект не внесений до порядку денного наступної парламентської тижня, який розпочинається 4 липня. Більше того, досі не призначена дата засідання робочої групи з підготовки документа до другого читання. За словами Королевської, "всі декларації влади про готовність до лібералізації податкового законодавства виявилися черговою профанацією. Влада веде нечесну гру. Уряд демонструє готовність до дрібних і незначних правок, але при цьому не готовий до радикальної зміни філософії податкової реформи".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас