NASDAQ вивчає можливість злиття з LSE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASDAQ вивчає можливість злиття з LSE

Фондовий ринок
199
Біржовий оператор NASDAQ OMX Group Inc., керівник американським майданчиком NASDAQ і шведським OMX, вивчає можливість злиття з британським конкурентом London Stock Exchange Group PLC, що володіє Лондонською фондовою біржею (LSE), повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на обізнане джерело.
Така можливість з'явилася після того, як скасувалася угода щодо об'єднання LSE і канадською TMX Group Inc., що володіє Торонтською фондовою біржею і Монреальською біржею деривативів, а NASDAQ відмовилася від планів покупки NYSE Euronext в партнерстві з IntercontinentalExchange (ICE). Напередодні LSE і TMX повідомили про відмову від узгодженої в лютому угоди через неможливість домогтися підтримки двох третин акціонерів канадської компанії. NASDAQ і ICE відмовилися від боротьби з Deutsche Boerse за NYSE в середині травня, не знайшовши розуміння з боку американських антимонопольників.
При цьому джерело WSJ зазначає, що вивчення можливого злиття NASDAQ - LSE перебуває на попередній стадії і менеджмент американської компанії, ймовірно, буде вести себе в цьому напрямку обережно, пам'ятаючи про невдалий досвід 2006-2007 рр. Тоді LSE двічі відмовила NaSDAQ, посилаючись на неадекватну оцінку. Остання натомість придбала в кінці 2007 р. шведського конкурента OMX AB. Однак відтоді капіталізація британської компанії серйозно знизилася на тлі зростання конкуренції на біржовому ринку Європи.
Сама LSE, продовжує джерело, не шукає поки можливості злиття з NASDAQ, але готова розглянути пропозицію, якщо вона надійде. Але поки цього не сталося.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас