Слідство у справі Стросс-Кана: "постраждала" постійно брехала на допитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Слідство у справі Стросс-Кана: "постраждала" постійно брехала на допитах

Кримінал
3512
Справу проти колишнього глави Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана, якого звинувачували у зґвалтуванні покоївки в готелі Sofitel в Нью-Йорку, фактично розвалилася, повідомляє РБК з посиланням на New York Times.
Поліція з'ясувала, що "постраждала" постійно брехала на допитах.
За словами джерел у міській поліції, 32-річна уродженка Гвінеї незадовго до звернення у зв'язку зі спробою зґвалтування мала телефонну розмову з якимось чоловіком. Вони обговорювали, які вигоди можна отримати зі звинувачень на адресу Стросс-Кана. Співрозмовником жінки був житель США, який вже затримувався поліцією за зберігання наркотиків. На подив поліцейських з'ясувалося, що за останні два роки він кілька разів переказував великі суми на рахунок "бідної" покоївки. Усього емігрантка з Гвінеї отримала від нього близько 100 тис. дол.
Брехня виявилася навіть у дрібницях. Так, покоївка стверджувала, що в неї всього один номер стільникового телефону, однак слідчі з'ясували, що вона щомісяця витрачала сотні доларів відразу на п'ять номерів. Пояснити це протиріччя вона не змогла.
Цікаві подробиці з'ясувалися, коли слідчі почали вивчати біографію покоївки. На допитах вона трагічним голосом розповідала, що навіть у проханні про надання притулку в США згадувала про попередні випадки зґвалтування. Однак у паперах, які вона заповнювала, нічого подібного не виявилося.
Слідство встановило, що у покоївки дійсно був сексуальний контакт з Стросс-Каном, проте немає ніяких доказів, що мова йшла про зґвалтування.
Цікаво, що всі ці деталі просочилися в пресу практично відразу після того як пост глави МВФ, який змушений був залишити Стросс-Кан, посіла колишній міністр Франції Крістін Лагард.
Нагадаємо, 14 травня стало відомо, що Стросс-Кан заарештований департаментом поліції Нью-Йорка за звинуваченням у спробі зґвалтування покоївки готелю, в якому він мешкав.
19 травня велике журі нью-йоркського суду пред'явило Стросс-Кану звинувачення за сімома пунктами. Серед них чотири пов'язані з сексуальними домаганнями і сексуальними діями стосовно покоївки готелю, один - зі спробою зґвалтування, один - з незаконним позбавленням волі та один - з іншими насильницькими діями. За сумою звинувачень йому загрожує позбавлення волі на термін до 74 років.
Стросс-Кан керував МВФ з 2007 р. Раніше обіймав посади міністра промисловості і міністра економіки, фінансів та індустрії Франції. Є членом Соціалістичної партії Франції. Розглядався як один з основних опонентів чинного Президента Франції Ніколя Саркозі на президентських виборах 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас