УКБС просить НБУ і Податкову врегулювати виконання банками функцій податкових агентів при успадкуванні фізособами вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС просить НБУ і Податкову врегулювати виконання банками функцій податкових агентів при успадкуванні фізособами вкладів

Кредит&Депозит
368
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" просить Національний банк і Державну податкову службу сприяти врегулюванню порядку виконання банками функцій податкових агентів при успадкуванні фізичними особами права на грошові вклади.
Про це йдеться в повідомленні УКБС.
"Асоціація УКБС звернулася до Нацбанку і Державної податкової службі щодо необхідності надання роз'яснень з порядку виконання фінустановами функцій податкових агентів при успадкуванні фізособами права на грошові вклади", - наголошується в повідомленні.
УКБС підкреслює, що хоча законодавчо на банки покладено функцію податкових агентів при успадкуванні фізособами права на вклади, однак регуляторні органи не визначили механізму виконання такої норми.
"Тому відсутність роз'яснень збільшує ризики невірного трактування норм законодавства", - говориться в повідомленні.
Відповідно до Податкового кодексу, при успадкуванні фізособою права на депозитний вклад податковим агентом з податку на доходи фізосіб є банк, який зобов'язаний утримати з фізособи необхідну суму і перерахувати її до держбюджету.
Водночас, як зазначає УКБС, перед банками виникає дилема: як виконати таку вимогу, якщо списання коштів з рахунків клієнтів можливе лише за їх розпорядженням.
УКБС вважає, що надання Нацбанком і Податковою роз'яснень з даного питання сприятиме формуванню прозорого правового поля у сфері виконання банками функцій податкових агентів при успадкуванні фізособами вкладів.
Як повідомляло агентство, УКБС створена на початку 1994 року для сприяння розвитку банків та захисту їх інтересів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас