Банк Росії залишив ставку рефінансування без зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії залишив ставку рефінансування без зміни

Казна та Політика
130
Рада директорів Банку Росії 30 червня залишила без зміни рівень ставки рефінансування - 8,25% річних. Не міняються і відсоткові ставки з операцій ЦБ. Про це повідомляє департамент зовнішніх і громадських зв'язків Центробанку.
"Зазначене рішення, - наголошується в релізі, - схвалено на основі оцінки інфляційних ризиків і ризиків для стійкості економічного зростання, в тому числі обумовлених збереженням невизначеності розвитку зовнішньоекономічної ситуації. Станом на 27 червня інфляція в річному вираженні склала 9,4% (9,6% у травні). Темпи зростання споживчих цін у червні знизилися в порівнянні з попереднім місяцем, чому в першу чергу сприяло уповільнення зростання і зниження цін на окремі групи продовольчих товарів.
У червні продовжилося збільшення активності кредитування фізичних осіб при уповільненні зростання обсягу депозитів, що вказує на можливе зниження схильності населення до заощадження, яке може стати чинником як підвищення економічної активності, так і зростання інфляційних ризиків. Разом з тим сформувалося уповільнення річних темпів зростання грошової маси створює умови для зниження інфляції, зумовленої дією монетарних чинників.
У динаміці макроекономічних індикаторів у травні збереглися тенденції попередніх місяців, які свідчать про наявність ризиків для стійкості економічного зростання. Відбувалося подальше уповільнення річних темпів приросту промислового виробництва, зменшення реальних наявних доходів населення. Рівень безробіття в травні помітно знизився, але значною мірою це пояснюється сезонними факторами. Водночас стійко збільшувався оборот роздрібної торгівлі. Річні темпи зростання інвестицій продовжили відновлення після істотного спаду на початку поточного року, однак говорити про стійкість зазначеної тенденції поки передчасно.
З урахуванням поточних внутрішніх і зовнішніх макроекономічних тенденцій і ефекту реалізованих в останні місяці заходів грошово-кредитної політики досягнутий рівень відсоткових ставок розглядається Банком Росії як прийнятний для забезпечення на найближчі місяці балансу між ризиками збереження інфляційного тиску і уповільнення економічного зростання".
Наступне засідання ради директорів ЦБ, на якому будуть розглянуті питання грошово-кредитної політики, передбачається провести на початку серпня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас