Греція остаточно схвалила новий план жорсткої економії для отримання траншу в 12 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція остаточно схвалила новий план жорсткої економії для отримання траншу в 12 млрд євро

Казна та Політика
345
Парламент Греції сьогодні, 30 червня, остаточно схвалив новий план жорсткої економії, передає Reuters.
План економії дозволить країні отримати черговий транш розміром 12 млрд євро від міжнародних кредиторів та уникнути дефолту.
Нагадаємо, вчора, 29 червня, парламентарії проголосували за середньостроковий план економії з невеликою перевагою голосів, підтримавши соціалістичний уряд на чолі з Георгіосом Папандреу.
Сьогодні законодавці обговорювали конкретні способи заощадити 28 млрд євро за п'ять років на тлі запеклих протестів в самому центрі Афін.
Нагадаємо, після того як Греція опинилася на порозі дефолту, який міг викликати хаос на фінансових ринках, Європейський союз та Міжнародний валютний фонд (МВФ) зажадали від Афін схвалити новий план урізання держвитрат і підвищення податків, перш ніж видавати черговий транш в рамках чинної програми допомоги всього на 110 млрд євро.
Очікується, що МВФ схвалить наступний транш 5 липня, що дозволить Афінам не допустити дефолту, принаймні найближчим часом. Після цього увага ринків перемкнеться на другу програму допомоги Греції, яка може скласти приблизно ті ж 110 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас