Білорусь має намір в 7 разів збільшити експорт зрідженого газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь має намір в 7 разів збільшити експорт зрідженого газу в Україну

Енергетика
616
Білорусь розглядає можливість збільшення поставок зрідженого газу на український ринок практично в сім разів - до 60 тис. тонн щорічно.
Про це в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник генерального директора із забезпечення вуглеводневою сировиною та реалізації продукції республіканського унітарного підприємства "Виробниче об'єднання "Белоруснефть" Сергій Каморников.
"Найближчим часом ми оголосимо тендер на довгострокові поставки газу. готові укладати річні договору і гарантувати щомісяця обсяги протягом року до 5 тис. тонн газу незалежно від того, буде завод працювати в плановому режимі, або ж стояти на ремонті", - сказав він, відзначивши, що в даний час обсяги поставок "Белоруснефть" скрапленого газу в Україну незначні - в 2010 році вони становили лише 9 тис. тонн.
За словами Каморникова, ціни на річний контракт компанія готова формувати за формулою з прив'язкою до внутрішнього ринку, спотові - за принципом тендерів.
"На відміну від нафтопродуктів, зріджений газ не продається через електронну біржу: проводяться щомісячні конкурси. В першу чергу нам цікавий вихід на кінцевого споживача. Ми хочемо встановити для них формулу ціни з прив'язкою до внутрішнього ринку. Тобто, нам цікава планова і довгострокова робота", - сказав він.
Крім того, топ-менеджер нагадав, що наразі йде реконструкція Білоруського газопереробного заводу. "Щорічно ми на 10-15% нарощуємо обсяги виробництва. До 2015 року плануємо практично подвоїти обсяг виробництва в порівнянні з 2010-м роком", - сказав комірники.
"Белоруснефть" входить до структури концерну "Белнефтехим", компанії належить 484 АЗС, через які на внутрішньому ринку реалізується близько 75% автомобільного палива.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас